nieuws

27 sep 2001, 00:12

Bij Groningse handelaar in gasmaskers hangt nu het bordje: ‘Uitverkocht’

Een Groningse handelaar in gasmaskers heeft, vanwege de grote vraag naar zijn produkt, het bordje ‘Uitverkocht’ achter zijn winkeldeur moeten hangen. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden. Er is nu bovendien niet alleen vraag naar gasmaskers aan het ontstaan, maar ook naar noodrantsoenen en zeeppoeder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in deze krant gaat het om handelaar Mulder in het oost-Groningse Westerlee. Hij heeft een soort winkel-van Sinkel, waar hij van alles en nog wat te koop aanbiedt. De man had nog een voorraad gasmaskers waar tot voor kort geen kip voor kwam en geen haan naar kraaide. Daar is nu verandering in gekomen. Maar vanwege de angst voor terroristische aanslagen is die voorraad nu als sneeuw voor de zon verdwenen.
Volgens het kranten-bericht had de handelaar had nog een partijtje liggen uit de Golfoorlog. Of ze echt helpen weet hij niet. ”Dat zullen we moeten uitproberen. De filters zitten er wel in”.Volgens Mulder is nu ook een run ontstaan op noodrantsoenen, zeeppoeder en petroleum.