nieuws

03 apr 2013, 09:09

Bierfestival voor derde keer naar Groningen: 12 en 13 april

Liefhebbers van speciaalbieren, Belgische bieren en sinds kort ook weer van in Groningen gebrouwen bier kunnen in april hun hart ophalen. Vrijdag 12 en zaterdag 13 april vindt dan voor de derde keer het Bierfestival Groningen plaats in de Martinikerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het festival wordt net als vorig jaar opgesplitst in drie sessies: vrijdagavond 19:00-23:00 uur, zaterdagmiddag 13:00-17:00 uur en zaterdagavond 19:00-23:00 uur. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd in Groningen tijdens het festival. Samen laten zij de ruim 5.000 bezoekers ruim 125 verschillende bieren van de tap proeven. Door de komst van diverse nieuwe brouwerijen worden veel nieuwe en verrassende bieren ontdekt. De meeste brouwers staan zelf achter de bar, waar zij met passie en trots vertellen over hun gebrouwen bier.

Voor de échte bierliefhebbers en vooruitstrevende horecabedrijven is het ook uitstekend vertoeven in Groningen, want naast de bierproeverij worden er diverse interessante masterclasses verzorgd. Zoals eerder vermeld zal bierexpert Melissa Cole (UK) het thema bier- en spijs behandelen. Het verhaal achter Londense bieren wordt behandeld door haar landgenoot Des de Moor. De Italiaanse, meervoudige award-winnaar Giovanni Campari zal over diverse bieren van zijn brouwerij vertellen en deze laten proeven. Andere masterclasses worden gegeven door Susanne Hecht (D) van Schneider Weisse, Peter van der Arend (NL) van Beer Temple en het Arendsnest. Toon van den Broek(NL) van het Groningsch Bier- en Wijngilde geeft een Geuze proeverij. Kaarten voor deze masterclasses zijn verkrijgbaar via de website.

Bierfestival Groningen heeft verschillende wedstrijden georganiseerd. De uitslag van de ‘Beste Lentebok’, het lekkerste ‘Weizenbier’ en de meest verrassende bier- en spijs combinatie vindt plaats tijdens  de zaterdagmiddag sessie.

Met haar internationale karakter, het diverse programma, het grote aantal brouwerijen en haar prachtige locatie heeft Bierfestival Groningen alle ingrediënten om uit te groeien naar de meest bijzondere bierproeverij van Europa.