nieuws

14 apr 2013, 13:01

Bierfestival in Martinikerk trekt 5000 bezoekers

Afgelopen weekend was de Martinikerk weer dé plek voor iedere bierliefhebber. De 5.000 bezoekers konden genieten van ruim 140 bieren van de tap. Naast masterclasses van internationale bierkenners waren er dit jaar ook drie spannende wedstrijden georganiseerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Amateurbrouwers werden uitgedaagd om ‘het beste Weizenbier’ te brouwen. Een professionele jury, bestaande uit bierexperts Cor Hooijmaaijers, Maurice Diks, Derek Walsh en Hans Warning, besloten dat Herman Holtrop het beste ‘Weizenbier’ heeft gebrouwen. Amateurbrouwer Herman Holtrop mag zijn bier bij de Texelse Bierbrouwerij op Texel brouwen. Daarnaast is zijn bier in augustus 2014 het ABT bier van de maand en zal dan ook te koop zijn bij alle ABT cafés en Mitra’s van Nederland.


Professionele brouwers streden dit jaar om ‘de beste Lentebock’. Brouwerij de Molen werd op zaterdagmiddag door bierexperts Derek Walsh, Melissa Cole, Cor Hooijmaaijers en Des de Moor gekozen als brouwer van ‘de beste Lentebock’. Er werd ook een publieksprijs uitgereikt voor de lekkerste Lentebock. Een aantal van te voren geselecteerde consumenten kozen de Lentebock van Patrick Breugum van Breugums Brouwerij als lekkerste Lentebock bier.

Daarnaast kregen horecabedrijven uit Noord-Nederland de kans om de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een vakkundige jury.

Dit jaar deden er twaalf horecabedrijven mee waarvan Tapasco er met de titel vandoor ging. Tapasco serveerde een combinatie van gebakken kabeljauw filet met serranoham, omwikkelde gegrilde groene asperge en een mousseline van Palm, begeleid door; gamba in bierbeslag van Westmalle trippel en bieslook, gegratineerde oester met La Chouffe (blond) en La Chouffe kaas, broodkruim en kurkuma & venusschelpen in Erdinger Weiss en peterselie. Als bijpassend bier koos Tapasco voor een Palm Sauvin (4,6%).

Het festival gemist of nooit genoeg van bijzondere bieren? Volgend jaar vindt Bierfestival Groningen op 11 en 12 april 2014 wederom plaats in de Martinikerk.