nieuws

11 aug 2000, 00:12

Bewoners Soendastraat ‘woedend’ op Volkshuisvesting

Huurders uit de Soenda- en de Bandoengstraat zijn woedend op woningbouwcorporatie Volkshuisvesting. Gisteren bezetten zij de hal van Stichting Volkshuisvesting. ‘Zowel directeur Kroon als andere medewerkers van de corporatie toonden zich bijzonder bot’, stelt de Socialistische Partij nu in een reactie op poten. De actievoerders willen snel een gesprek met onder meer het college van B&W.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De SP spreekt er schande van, dat moeders met kleine kinderen geen extra maand de tijd krijgen elders een woning te vinden. ‘Dat de mensen op straat zouden komen te staan zonder enige vorm van onderdak interesseerde Volkshuisvesting hoegenaamd niet’, aldus de SP. ‘Dat is mijn probleem niet’, zou directeur Kroon gezegd hebben.
Een ander punt van twist is de aangifte die bij de politie is gedaan van het vernielen van een deur. ‘Onzin’, stelt woordvoerder Ego Bouwens van de actievoerders. Een gesprek met B&W en een vertegenwoordiger van het projectbureau Wijkvernieuwing moet een oplossing bieden voor de verhitte situatie.