nieuws

01 nov 2001, 00:12

Beste conservatorium-studenten van Europa vormen super Big Band in Groningen

De beste conservatorium-studenten van heel Europa komen naar Groningen om een wel heel bijzondere Big Band te gaan vormen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het kader van het SOCRATES- onderwijsprogramma van de Europese Unie vindt van zaterdag 10 tot en met maandag 19 november 2001 voor de derde keer de Socrates Euro Big Band manifestatie plaats onder de naam 'European integration in Jazz Music'. Een selectie van de beste studenten van de conservatoria in Birmingham, Helsinki, Londen, Graz, Keulen, Berlijn, almö, Den Haag, Hamburg, Götenborg en Groningen zullen onder leiding van Henk Meutgeert samen één Europese top Big Band vormen. Voor de initiatie van dit project is aan het Noord-Nederlandse Conservatorium een speciale subsidie toegekend door de Europese commissie.
De Socrates Euro Big Band geeft tijdens deze manifestatie een tweetal schoolconcerten en een tweetal publieke concerten. De schoolconcerten vinden plaats in het Werkmancollege te Groningen en het Bogermancollege te Sneek. De publieke concerten zijn in de Andrea Elkenbrachtzaal van het Noord-Nederlands Conservatorium in Groningen op zaterdag 17 november om 21.00 uur en in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op zondag 18 november om 11.00 uur. Tegelijkertijd met het Socrates Euro Big Band project vindt o het jaarlijkse congres van de 'Association Européenne des Conservatoires' (AEC) plaats. Een aantal congresgangers zal het publieke concert in Groningen bijwonen.