nieuws

13 sep 2000, 00:12

Beschadigd A7-viaduct onbegaanbaar voor vrachtverkeer

De A7 tussen Groningen en Drachten wordt de komende weken afgesloten voor excessief vrachtverkeer. De maatregel betreft vrachtwagens met een laadvermogen van meer dan 60 ton. De bedrijven in de regio die onder deze categorie vallen hebben inmiddels bericht gehad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Rijkswaterstaat is het viaduct bij Hoogkerk na de grote brand van eind augustus niet meer betrouwbaar. De verkeersbeperking zal vier tot zes weken van kracht blijven. Onder het viaduct brandden toen drie landbouwwagens met zevenhonderd balen stro uit, waardoor het bouwwerk zwaar beschadigd raakte.
Rijkswaterstaat maakte eerder al bekend dat het viaduct voor een groot deel moet worden vervangen. De stalen en betonnen constructie is door de beschadiging niet sterk genoeg meer om het verkeer te kunnen dragen. Een eerste fase van dit karwei is het aanbrengen van driehonderd stutten.
Het onderzoek van de politie naar de oorzaak van de brand loopt nog. Met brandstichting wordt ernstig rekening gehouden. Rijkswaterstaat zoekt momenteel uit of de eigenaar van de balen stro eventueel verantwoordelijk kan worden gesteld voor het gebeurde.