nieuws

19 jul 2000, 00:12

Ben Woldring (15) gaat met IT-bedrijf Europa in

Ben Woldring (15), de Groningse whizz-kid die tot de 25 meest succesvolle internet-ondernemers van Nederland behoort, slaat zijn vleugels uit en gaat Europa in.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jonge ondernemer uit Usquert gaat zijn succesvolle Internet-sites nu ook in andere Europese landen exploiteren. ‘We hopen de besprekingen binnenkort af te ronden’, aldus Woldring.
Dat hij tot de meest succesvolle internet-ondernemers behoort stelde het weekblad Elsevier. Volgens het blad laat hij zien dat slimme nieuwkomers zomaar belangrijke spelers op het web kunnen worden. Woldring richtte twee jaar geleden de website bellen.com op, waarop hij telefoontarieven vergelijkt. Deze is onlangs voor de miljoenste keer bezocht. Adverteerders voor zijn site staan in de rij, en Woldring is bovendien agent geworden voor twaalf telecombedrijven. Dat wil zeggen dat mensen zich via zijn site bij zo’n telecombedrijf kunnen aanmelden. Dat legt hem geen windeieren. Hij kan er z’n moeder en een klasgenoot van betalen die in dienst komen.
Woldring combineert zijn activiteiten met het leven van scholier. ‘Dat bevalt me best. Het is afwisselend om scholier en ondernemer te zijn’. Maar hij is wel blij dat hij nu vakantie heeft. ‘Nu kan ik tenminste ook weer nieuwe dingetjes ontwikkelen voor m’n sites’.