nieuws

05 mrt 2013, 17:05

Beide lichamen slachtoffers Hoendiep geborgen; boot in dieplader afgevoerd

De politie gaat weliswaar uit van een misdrijf, maar pas na autopsie of nader onderzoek is dat helemaal zeker,
De politie gaat weliswaar uit van een misdrijf, maar pas na autopsie of nader onderzoek is dat helemaal zeker,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het tweede lichaam dat dinsdagochtend werd gevonden in het Hoendiep bij Groningen is van een man. Dat meldde de politie dinsdag. Eerder op de dag werd al het lichaam van een vrouw uit het water gehaald. Het is nog niet bekend of het om het vermiste echtpaar uit Aduard gaat.
Het is nog niet duidelijk hoe de twee om het leven zijn gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf, maar kan niet met zekerheid zeggen dat dat daadwerkelijk zo is. De politie heeft geen verdachte op het oog.


Het stel uit Aduard had een boot te koop staan en zou maandag een mogelijke koper ontmoeten, aldus de politie. Van die afspraak keerden ze niet terug, waarna familie alarm sloeg. Op wat voor manier het echtpaar en de mogelijke koper van de boot met elkaar in contact zijn gekomen, wil een woordvoerder niet kwijt.


De boot van het echtpaar, die enkele honderden meters van de oorspronkelijke ligplaats werd gevonden, is op een dieplader weggevoerd en wordt op een andere plek doorzocht op sporen. Dinsdagochtend werden op het jacht al sporen aangetroffen die erop wijzen dat het stel om het leven is gebracht. Om wat voor sporen het gaat, wil de politie niet kwijt.