nieuws

08 sep 2000, 00:12

Bedrijf uit nieuwe economie neemt ‘oud’ Gronings communicatiebedrijf over

Een opmerkelijke overname van een Gronings communicatiebureau door een bedrijf uit de nieuwe economie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Groningen is een nieuw communicatie-adviesbureau ontstaan dat zich met name richt op de nieuwe virtuele wereld. Dat bedrijf is ontstaan na een overname van communicatie-adviesbureau Vogel & Mulder bv door MediaXS, een bedrijf voor interactieve media.
Volgens directeur Rob Mulder van Vogel & Mulder is de overname van een traditioneel communicatie-adviesbureau door een nog jong bedrijf uit de ‘nieuwe economie’ uniek in Nederland. Het nieuwe bedrijf telt 29 medewerkers.
Vogel & Mulder bv heeft veertien jaar bestaan en is het grootste communicatie-adviesbureau in noord-Nederland. Het bedrijf is, aldus Mulder, marktleider op het gebied van communicatie-onderzoeken en projecten op het gebied van gedragsbeïnvloeding. Vogel & Mulder werkt onder meer voor Rijkswaterstaat directie Noord-Nederland, SIG Real Estate, KPN, Groningen Airport Eelde en stad- en provincie Groningen.
Volgens Rob Mulder speelt de nieuwe onderneming dankzij de combinatie van traditionele communicatie en nieuwe media in op het sterk veranderende gebruik van internet als communicatie-medium. Nu internet gemeengoed is geworden, zal de nadruk vooral komen te liggen op het leveren van ‘content’ en op strategische marketing. Concrete activiteiten daarin zijn strategisch advies, portal-ontwikkeling (communities), e-commerce en ‘concepting’. ‘Feitelijk komen de activiteiten neer op het combineren van de beste activiteiten en middelen op het gebied van marketing en communicatie uit de virtuele en traditionele wereld. The best of both worlds!’, aldus Mulder. (Meer IT-nieuws op de site: www.it-stad.groningen.nl)