nieuws

06 jun 2000, 00:12

Basisscholen in rij voor kinderveilig internet

Basisscholen in Nederland staan in de rij voor een nieuw systeem voor kinderveilig internet. Dankzij en speciale site hoeven ouders en leerkrachten voortaan niet meer bevreesd te zijn dat kinderen op internet aandachtig de nieuwste pornosites bekijken, in plaats van leerzame informatie tot zich te nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe manier is te vinden op het adres: www.safekidszone.nl en werkt als een filter. Kinderen die surfen krijgen daardoor alleen informatie die voor hen geschikt is. Het filter is ontworpen door het in Groningen gevestigde bedrijf surfkids.nl.
‘Met onze nieuwe site fungeren wij als een soort virtuele provider, waarbij alleen verantwoorde sites worden doorgelaten’, zegt Edwin Bijmolt van Surfkids. De belangstelling in het basisonderwijs is volgens hem zeer groot: sinds de presentatie, enkele weken geleden, hebben zich al 125 scholen voor het systeem aangemeld. Volgens Bijmolt is de gratis voorziening aantrekkelijk door de wijze van functioneren. ‘Als kinderen de computer willen gebruiken moeten ze na aanmelding altijd via safekidszone’. Daarvandaan kunnen ze naar allerlei leerzame geselecteerde sites surfen.