nieuws

16 aug 2000, 00:12

Automobilist beledigt agenten

Gisteravond heeft de politie in de Noorderstationsstraat in Groningen een 35-jarige Stadjer die in zijn personenauto in die straat reed, bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een surveillance-eenheid constateerde, dat de automobilist bijna achter tegen een geparkeerd staande auto reed. Op het politiebureau bleek bij onderzoek, dat de Stadjer 1.8 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien kreeg de verdachte een bekeuring voor het beledigen van de agenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stadskanaal: verdachte inbraak auto bij heterdaad betrapt

Vannacht heeft de politie een 44-jarige inwoner van Stadskanaal in de Unikenstraat in zijn woonplaats bij heterdaad betrapt bij het stelen van goederen uit de in de straat geparkeerde personenauto’s. Een getuige had de Stadskanaalster gesignaleerd, die zich verdacht bij de geparkeerd staande personenauto’s ophield en informeerde de politie. Een surveillance-eenheid trof de verdachte in de straat aan en constateerde, dat hij een mobiele telefoon en toebehoren met daarnaast nog enkele andere goederen onder zijn kleding had verborgen; hij bekende, dat hij in een tweetal auto’s had ingebroken. De Stadskanaalster is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Delfzijl: automobilist mishandeld

Vannacht is een 42-jarige Delfzijlster automobilist op de Huibertplaat in zijn woonplaats door een tot nu toe nog onbekende bestuurder van een Duitse zwarte BMW-personenauto mishandeld. De Delfzijlster die naast de verdachte voor de verkeerslichten stond te wachten, vroeg deze laatste of hij was verdwaald. Na het passeren van de kruising stopte de 42-jarige bestuurder, waarna ook de auto met het Duits kenteken achter hem bleef staan. Toen beide bestuurders uit hun auto waren gestapt, begon de onbekende bestuurder tussen de 25 en 35 jaar oud, die Nederlands sprak, de Delfzijlster met een stok te slaan. Het slachtoffer moest zich onder medische behandeling stellen; hij liep kneuzingen op,

Groningen: winkeldiefstal

Gisteren heeft de politie in een winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 36-jarige inwoonster van Ten Boer aangehouden. De vrouw had kort daarvoor een flesje parfum uit het schap weggenomen en in haar zak gestoken. Bij de kassa rekende zij de parfum niet af en verliet de winkel. De verdachte verklaarde, dat zij door medicijngebruik had vergeten bij de kassa af te rekenen. De vrouw kreeg een boete van driehonderd gulden.