nieuws

14 jun 2001, 00:12

Arriva verwerft concessie van kwart miljard voor openbaar vervoer Groningen

De provincie Groningen heeft besloten de concessie voor het verzorgen van openbaar vervoer te verlenen aan vervoerder Arriva. Groningen en Arriva hebben afspraken gemaakt voor de periode tot medio 2004. Daarmee is een bedrag gemoeid van 261,8 miljoen gulden, maakten de partijen woensdag bekend. Het bedrijf behoudt daarmee de vervoersrechten voor Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Arriva is ‘ongelooflijk blij’ en zegt dat dit een stap is in de goede richting om de grootste vervoerder in zijn soort in het land te worden. ,,De concurrenten mogen hun borst natmaken’’, waarschuwde financieel directeur A. Hettinga van Arriva Nederland.
Een half jaar geleden liepen onderhandelingen spaak, omdat de provincie onder meer eiste dat ook tijdens daluren het aantal ritten op peil bleef. ,,Het niveau is met de huidige afspraken gewaarborgd’’, aldus gedeputeerde T. Musschenga (Vervoer). Arriva ziet kans dit waar te maken door in plaats van grote bussen ook kleine busjes in te zetten in de stille uren. ,,Want het is zonde om zo’n grote bus met maar een of twee mensen te laten rijden, dan is deze in feite leeg’’, stelt Hettinga.
,,Voor Groningen is niet overwogen het contract aan een andere kandidaat te verlenen’’, zegt Musschenga. Die komen eventueel pas weer in beeld als dit nieuwe contract afloopt en er een openbare aanbesteding plaatsvindt. Eerder al verleende de provincie Drenthe Arriva een OV-concessie.