nieuws

14 mrt 2013, 21:09

Arnold Veeman zaterdag op Dag van de Grunniger Toal

Zaterdag 16 maart gaan Groningstalige muzikanten op zoek naar het gevoel in de streektaal tijdens de vierde Dag van de Grunniger Toal. De diverse optredens maken deel uit van een uitgebreid programma dat van 11.00 tot 16.00 uur vrij te bezoeken is in de Groninger Archieven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van taal zelf gaat een heel sterke muzikale kracht uit”, verklaart componist en muzikant Arnold Veeman zijn bijdrage aan het evenement van het Huis van de Groninger Cultuur: “Het lijkt me interessant om die kracht op zo'n dag extra te benadrukken.”

Om dit te kunnen doen heeft Veeman zijn orkestrale muziek
teruggebracht naar de basis, met alleen zang en gitaar. Om 11.45 uur betreedt hij onder begeleiding van multi-instrumentalist Bert Ridderbos de planken om deze speciale bewerking van zijn nieuwste cd 'Toukomst' te laten horen.

Naast het optreden van Veeman kunnen bezoekers luisteren naar optredens van Zuver Scheerwol, Martin Korthuis en de jonge singer-songwriter Swinder. De muzikale aftrapwordt gegeven door De Dame & De Koning (zangeres Rika Dijkstra met pianist/componist Wouter de Koning) begeleidt door fluitist Rinze van der Baan en
Marius van Delden op cello.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandegrunnegertoal.nl