nieuws

20 feb 2001, 00:12

Arno van der Heyden voor paal in Haarlems concertgebouw

De Groningse cabaretier Arno van der Heyden had het zwaar te verduren. Tijdens zijn optreden met het theaterprogramma ‘Waar spreken we af als we elkaar kwijt zijn?’ in het Haarlemse Concertgebouw stond hij flink voor paal. Hij werd het slachtoffer van geroezemoes en flauwe opmerkingen. Dat meldt De Telegraaf van maandag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het respect voor Van der Heyden was tijdens de voorstelling ver te zoeken. Het handjevol publiek dat op zijn vijfde voorstelling was afgekomen, maakte onze lokale cabaretier met de grond gelijk. Van der Heyden probeerde de zaak te redden door het luidruchtigste groepje aan te spreken met: “Wil je hier zijn of moest je?” Helaas voor van der Heyden was het betreffende groepje gedwongen aanwezig. “Moest van de baas.”
Ook de recensent van De Telegraaf, Marcel Peereboom Voller, kraakt het programma van Van der Heyden tot op de grond toe af. “ Er deugt maar weinig aan het programma. Met truttige rijmelrijtjes ( “Anne-Klaar, heb jij nog vlechtjes in je haar?) red je het niet.” Volgens Peereboom Voller ontbreekt het Van der Heyden ook nog eens aan een portie charisma en improvisatievermogen.