nieuws

28 mei 2001, 00:12

Arjen Robben ruilt FC Groningen voor ,,recordbedrag” voor PSV

FC Groningen en PSV zijn het vrijwel eens over de overgang van aanvaller Arjen Robben naar de landskampioen. De 17-jarige linksbuiten, die door kenners wordt gezien als één van de meest veelbelovende Nederlandse voetbaltalenten, zal in het seizoen 2002-2003 debuteren bij de Eindhovense club. Met de transfer zou een recordbedrag zijn gemoeid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Directeur H. Nijland van FC Groningen beklemtoont dat de transfer nog niet rond is, maar heeft goede hoop de deal binnen een week te kunnen voltooien. ,,Het betreft in elk geval een bedrag dat het record van Seedorf overtuigend zal overtreffen’’, aldus Nijland. De nu 25-jarige Clarence Seedorf verhuisde zeven jaar geleden voor 7,5 miljoen gulden van Ajax naar Sandoria.
Over hoe FC Groningen het verworven geld gaat besteden, kan Nijland nog geen concrete uitspraken doen. ,,We zullen niet roekeloos elke cent in het nieuwe stadion pompen’’, bevestigt hij wel. ,,Fortuna Sittard besteedde al het geld dat ze met de transfer van Hofland en Van Bommel verwierven aan een prachtig stadion, maar speelt nu wel nacompetitie. Dat zal ons niet gebeuren.’’
Robben, die tot de zomer van 2006 bij FC Groningen onder contract staat, debuteerde in de eerste helft van het seizoen op zestienjarige leeftijd in de basiself van FC Groningen. ,,We willen absoluut niet van Robben af’’, beklemtoont Nijland. ,,Hij is een speler voor wie mensen naar het stadion komen. Aan de andere kant moet je ook zo nuchter zijn om te beseffen dat een voetballer van zijn kaliber niet zijn hele leven bij FC Groningen blijft.”