nieuws

29 apr 2013, 10:10

Alles over Koninginnedag en Nacht van Oranje op de GIC

Het feestvieren in Groningen begint vanavond al met de Nacht van Oranje. Hieronder de hoofdpunten van activiteiten, en links naar speciale websites en namen van een speciale app met alle activiteiten voor Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De laatste Koninginnedag wordt uitbundig gevierd met een programmering van Koninklijke allure. Dit jaar zijn de activiteiten in de Groninger binnenstad verspreid over tal van locaties: Vismarkt, Grote Markt, Waagplein, Poeleplein, Ellebogenbuurt, Ossemarkt, Ciboga, Westerhaven, Reitemakersrijge. En natuurlijk wordt er ook van alles georganiseerd in de Groninger wijken van kinderoptochten tot vrijmarkten.

29 april – Nacht van Oranje

Op de Vismarkt staat het hoofdpodium. Hier valt te genieten van optredens van onder andere Mooi Wark, Handsome Poets en Baskerville. De Grote Markt staat geheel in het teken van een Hollands feest met onder andere De Dikdakkers en TOF. Zowel in de Ellebogenbuurt als op het Poeleplein kun je genieten van diverse DJ’s. Rock ’N Rolla Soundsystem bouwt een feestje op de Reitemakersrijge met onder ander jazz, rock&roll, disco en soul.

Op de Westerhaven kun je terecht bij de Crazy Queensnight Outdoor met onder andere Lady Cath. Op het Damsterdiep wordt Kadepop georganiseerd met de Dudettes en opkomend talent Kensington. Kortom: voeten van de vloer gegarandeerd tijdens de Nacht van Oranje! Meer informatie en de timetables www.oranjegroningen.nl

Koninginnedag

Een boordevol programma tijdens Koninginnedag in de diverse buurten van Groningen. De wijken hebben weer prachtige programma’s samengesteld met diverse activiteiten in de buurt en in de Groninger binnenstad gaat het feest van de vorige nacht verder waar het was gebleven.

Op de Vismarkt is eerst het speciale kinderprogramma onder leiding van DJ Nick van Putten. Daarna onder andere 3FM Serious Talent Audio Adam van Groninger bodem. Swingen met oude hits van Doe Maar met de band Doe Maar Na. Ook komen TenTemPies en The Cool Quest voorbij.

Op de Grote Markt gaat het Hollandse feest door met onder andere Burdy en Hollands Verdriet. In de Ellebogenbuurt en op het Poeleplein is het podium voor diverse DJ’s. Rock & Rollen doe je met Rock ’N Rolla Soundsystem op de Reitemakersrijge. Op het Cibogaterrein wordt Queen Dance georganiseerd met onder andere Roog, Ruell en Quintino. Kadepop gaat verder op het Damsterdiep met Inge van Calkar en de nieuwe show van de Full Minties.

Op de Westerhaven wordt weer een sport- en spelmarkt georganiseerd. Handen uit de mouwen en activiteiten ondernemen. Niemand hoeft zich te vervelen op Koninginnedag. Er is voor iedereen wat wils. Meer informatie en de timetables  :

www.oranjegroningen.nl

Speciale Qday050 app


Om volledig op de hoogte te blijven tijdens Koninginnedag is er in samenwerking met Gemeente Groningen, Appademic en Whiteboard Events een speciale app ontwikkeld. De Qday050 app. Deze app is midden april te downloaden en geschikt voor Android en Apple. Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de volledige programmering.
 

Belangrijke links:


Website:  

www.oranjegroningen.nl


Twitter:  https://twitter.com/oranjegroningen


Facebook: http://www.facebook.com/Algemene-Oranje-vereniging-Oranje-Nassau-Groninge