nieuws

30 okt 2000, 00:12

Alkemade & Bloemen wint 14e Groninger Studenten Cabaret Festival

Cabaretduo Alkemade & Bloemen heeft vrijdagavond overtuigend het veertiende Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen. Studenten Leo Alkemade (20) en Roel Bloemen (25) sleepten in de Groninger Stadsschouwburg zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury prees hun programma 'Kstoppermee' als 'vakkundig, intelligent en verrassend'. De persoonlijkheidsprijs ging naar solist Matanja Pinto uit Delft, die zijn programma 'Hikari' speelde. De derde finalist, de Haagse Martijn Loerakker, viel net buiten de prijzen.
Alkemade en Bloemen, die beiden studeren aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch, brengen een absurdistisch, fysiek totaaltheater. Het tweetal speelt in hun programma met het bekende thema van het duo dat last van elkaar heeft. Hun stijl doet in meerdere opzichten denken aan de capriolen die Martin Waardenberg en Wilfried de Jong tot kort geleden samen ten tonele brachten.
Het Groningse festival is samen met het Leids, het Amsterdams en het Rotterdamse Camaretten één van de vier grootste kleinkunstfestivals van Nederland. Onder de winnaars van eerdere edities bevinden zich namen als Theo Maassen, Creme Fraiche, Ajuinen en Look, Arthur Umbgrove en Jochem Myjer.