nieuws

07 jan 2001, 00:12

Alders voorzitter commissie cafébrand Volendam

Commissaris van de koningin Alders van Groningen wordt voorzitter van de commissie die onderzoek gaat doen naar de cafébrand in Volendam. Dat schrijft staatssecretaris G. de Vries (Binnenlandse Zaken) donderdag aan de Tweede Kamer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De commissie zal in haar rapportage ingaan op de conclusies uit de onderzoeken die de rijksinspecties nu uitvoeren. Maandag kondigde de bewindsman al aan dat er een onafhankelijk onderzoek zou komen naar de toedracht en afhandeling van de brand in de oudejaarsnacht.
De inspectie Brandweer en Rampenbestrijding en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Keuringsdienst van Waren nemen het feitelijk onderzoek voor hun rekening. De commissie krijgt verder hulp van de Technische Universiteit Delft en het Openbaar Ministerie.
Naast het onderzoek naar de ramp, zal de commissie-Alders zich ook bezighouden methet gemeentelijke vergunningenbeleid brandveiligheid.
Wie nog meer zitting zullen nemen in de commissie is nog niet bekend. De Vries wil daar de komende dagen over praten met Alders, die ook voorzitter is van het Landelijk Beraad Rampenbestrijding. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel tijd de commissie nodig zal hebben voor haar onderzoek.