nieuws

02 okt 2001, 00:12

AKZO staakt chloorproduktie toch; maar treinen gaan straks in omgekeerde richting

Akzo Nobel staakt de produktie van chloor op haar lokatie in Delfzijl. Maar dat betekent niet het einde van de chloortreinen: die gaan straks in omgekeerde richting rijden, naar Groningen toe. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Akzo Nobel staakt de produktie van chloor op haar lokatie in Delfzijl. Dat betekent dat er 500 banen op de tocht komen te staan. Het betekent echter niet het einde van de chloortransporten, want omdat het Chemiepark Delfzijl wel chloor nodig blijft houden gaat de treinen straks in omgekeerde richting rijden, naar Groningen toe. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden. Akzo Nobel sluit in 2004 chloorproducent DEB op het Chemie Park in Delfzijl, zo meldt het Nieuwsblad. De krant meldde dat een maand geleden ook al, maar de Akzo Nobel-woordvoerder liet toen weten dat er geen besluit was genomen. Maar volgens de krant is de teerling nu dan toch geworpen en komt er een eind aan de produktie van chloor in Delfzijl.
Omdat het chemieconcern zich verplicht heeft jaarlijks 20.000 tot 25.000 ton chloor te leveren aan Teijin Twaron en BF Goodrich in Delfzijl, moet er echter nog steeds chloor naar Delfzijl worden gebracht. Dat zou dit per trein vanuit Rotterdam kunnen, of anders vanuit Duitsland.