nieuws

28 jan 2001, 00:12

Akzo Nobel toont zich tevreden over chloortransportgesprekken met Pronk

Chemieconcern Akzo Nobel toont zich tevreden over de gesprekken die momenteel met minister Pronk van Milieu worden gevoerd over het afschaffen van de chloortransporten. Dat heeft woordvoerder R. de Vries van Akzo donderdag bevestigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naar aanleiding van de kritiek van de milieubewegingen trad Pronk half november met de chloorproducent in conclaaf over het chloorvervoer, dat na de vuurwerkramp in Enschede flink in opspraak kwam.
Akzo Nobel heeft de chloortransporten de afgelopen decennia al flink verminderd. Een puur economische reden hiervoor is dat het chloorvervoer erg duur is geworden door de uitgebreide veiligheidsmaatregelen die continue worden getroffen. In 1978 vervoerde de chemieproducent nog 270 duizend ton per spoor, op dit moment is de capaciteit al teruggebracht tot vijftigduizend.
Het ministerie wil nog niet reageren op het verloop van de gesprekken, al wil een woordvoerder wel erkennen dat de toon ,,constructief’’ is. Pronk bericht de Tweede Kamer volgende week over het lopende overleg. Het volgende gesprek tussen de twee partijen staat eind februari gepland.