nieuws

04 sep 2000, 00:12

Aids Memorial Quilt Tour in A-kerk

Dit weekend worden 150 Nederlanders die zijn overleden aan de gevolgen van AIDS op een bijzondere manier herdacht in de A-kerk. De Nederlandse Aids Memorial Quilt Tour heeft achttien grote quiltdoeken bijeen gebracht, die een blijvende herinnering vormen voor de overledenen. De namen van de 150 herdachten worden voorgelezen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Doel van de Quilt Tour is het bevorderen van de bewustwording van de risico’s die AIDS met zich meebrengt’, aldus de Hulpverleningsdienst Groningen. ‘Dit gebeurt door stil te staan bij de herinnering aan mensen die inmiddels in Nederland aan de ziekte zijn overleden.’ De tentoonstelling wordt bezocht door onder meer vrienden en bekenden van de mensen voor wie de quilts gemaakt zijn en door andere belangstellenden.
‘Hoewel het aantal overledenen in ons land een fractie is van het totaal aantal Aids-slachtoffers, heeft de Quilt Tour toch een grote symbolische betekenis’, stellen de initiatiefnemers. De doeken zijn te bezichtigen onder begeleiding van muziek.
Wethouder Paas (volksgezondheid) zal de tentoonstelling van herinneringskleden zaterdag 2 september om 13.00 uur openen. De kerk is tot 17.00 uur geopend.