nieuws

15 feb 2001, 00:12

Afvallers Noord Nederlands Liedjes Festival krijgen tweede kans

Het Noord Nederlands Liedjes Festival staat weer voor de deur, maar voordat het zover is moeten eerst nog de laatste finalisten worden gekozen. Na vijf voorrondes, verspreid over de drie noordelijke provincies en de stad Groningen, zijn negen finalisten geselecteerd die aan de finale mogen deelnemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor alle afvallers vindt er 3 maart in ‘Het Dok’ een herkansingsavond plaats. Op deze avond worden de laatste twee finalisten bekend gemaakt. Overdag krijgen de deelnemers en finalisten een workshop aangeboden waarin de presentatie en de compositie verbeterd kunnen worden. De jury beoordeelt de deelnemers op de originaliteit en teksten van de liedjes, op de instrumentbeheersing en op de gehele presentatie. Het aanbod was dit jaar zeer divers, niet alleen in de uitvoering maar ook in de muziekstijl.
De finale van het liedjesfestival vindt 21 maart in de Oosterpoort plaats en wordt gepresenteerd door Arno van der Heyden. Op de finale brengen onder meer The Full Minties, Karakter en Marc Korfage hun liedjes ten gehore.