nieuws

07 dec 2000, 00:12

Aftreden verwacht van wethouder na fraude met kentekens

Wethouder H. Ketting (GroenLinks) van Delfzijl is in ernstige politieke problemen gekomen sinds bekend is geworden dat hij heeft rondgereden met valse kentekenplaten. Vanmiddag wordt zijn aftreden verwacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De wethouder is onlangs door de politie bekeurd wegens rijden zonder kentekens. Ketting had de kentekenplaten van zijn vorige auto gebruikt omdat hij een wagen in Duitsland had gekocht, die hij nog niet mocht gebruiken in afwachting van Nederlandse nummerborden. Maar toen hij plotseling een auto nodig had besloot hij de nummerborden van zijn oude wagen even te gebruiken.
Nadat dit feit maandag bekend is geworden, is er in de gemeenteraad van Delfzijl een storm van kritiek losgebarsten op de wethouder. De fractievoorzitters van PvdA en SP hebben laten weten dat Ketting zich nu als wethouder onmogelijk heeft gemaakt. Volgens de fractievoorzitter van D66, mevr. Deinum-Bakker, moet Ketting de eer nu aan zichzelf houden.
De fracties die het college van B en W vormen in Delfzijl –GroenLinks, VVD en CDA, hebben de wethouder nog niet laten vallen. Volgens de fractievoorzitter van het CDA gaat het te ver om de wethouder voor deze kwestie naar huis te sturen, omdat het niet nodig is iemand voor één zaak enkele keren te straffen. De VVD wil eerst de fractieleden raadplegen.
Ketting zelf heeft laten weten zijn eigen handelwijze zeer te betreuren. In de loop van de dag wordt er een verklaring over de zaak verwacht van het college van B en W, aldus een woordvoerder van de gemeente Delfzijl.