nieuws

18 jun 2001, 00:12

Adams Appel terug op televisie

Adams Appel is weer terug op TV Noord en TV Drenthe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Adams Appel is een wekelijks wetenschappelijk programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is meer dan ooit een programma over wetenschap en meningen, rond discussies die spelen in de maatschappij.
Op de website www.adamsappel.nl kunnen kijkers niet alleen meer informatie halen, maar ook reageren en discussiëren. In zijn vernieuwde vorm duurt het programma zeven minuten.
In de nieuwe opzet van Adams Appel draait het meer om de wetenschap achter de actualiteit: er is meer gekeken naar de discussie en meningen over een bepaald maatschappelijk onderwerp dan naar het daadwerkelijke onderzoek van de wetenschappers in kwestie. Daarbij sluit de vormgeving goed aan bij het snellere en actuelere karakter.
Vaste columnisten van Adams Appel zijn Frank den Hollander (Groningse duizendpoot, ex-Rooie Rinus, ex-Baflo Bill) en Peter Bügel (columnist Volkskrant, woonachtig te Kloosterburen).
Adams Appel is wekelijks te zien op de zaterdagavond na het weerbericht om 18.30 en 19.30 uur en vanaf 20.15 uur ieder uur tot en met 6.15 uur. Adams Appel wordt geproduceerd door CasTel Media in opdracht van de Rijksuniversiteit Groningen.