nieuws

20 mei 2001, 00:12

Academisch Ziekenhuis Groningen helpt bij Nandrolon-onderzoek De Boer

Het Academisch Ziekenhuis Groningen gaat helpen bij het onderzoek naar de werking van het middel nandrolon, waarvan een te hoge concentratie werd aangetroffen in het lichaam van voetballer Frank de Boer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Centrum voor Sportgeneeskunde van het AZG heeft haar kennis en apparatuur voor het onderzoek beschikbaar gesteld.
In Groningen doet het bedrijf Xendo Laboratories momenteel onderzoek naar de vraag op welke wijze het middel nandrolon in het lichaam van De Boer terecht kan zijn gekomen. Xendo werd daarvoor gevraagd door familie van de voetballer, die eerder deze week zelf al voor het onderzoek naar Groningen reisde.
Volgens woordvoerder Verhagen van het Academisch Ziekenhuis Groningen is met Xendo Laboratories afgesproken dat het Centrum voor Sportgeneeskunde mee zal werken aan het onderzoek. Alleen zal nog nader afgesproken worden welke activiteiten het Centrum voor Sportgeneeskunde precies zal verrichten. ‘In ons centrum is veel kennis over metabolisme in het lichaam. Dat zou bruikbaar kunnen zijn voor de onderzoekers. Daar staat tegenover dat het in onms belang kan zijn aan het onderzoek mee te werken omdat het wellicht veel nieuwe kennis kan opleveren’, aldus Verhagen. Beide organisaties gaan eerst een protocol uitwerken waarin staat hoe het onderzoek zal verlopen en wie wat precies gaat doen.