nieuws

26 jul 2000, 00:12

Aantal zonneboilers verdubbeld

Het aantal zonneboilers in Groningen, Drenthe en Overijssel is verdubbeld door een gezamenlijke actie van drie energiebedrijven en een groot aantal gemeenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dankzij subsidie van de energiebedrijven en de deelnemende gemeenten konden huishoudens de zonneboilers tegen een aantrekkelijke prijs aanschaffen. Vanwege het grote succes duurde het initiatief, Actie Zonneboiler 1999 genaamd, een half jaar langer dan gepland. De actie krijgt in de toekomst zeker een vervolg.
De energiebedrijven Cogas, Essent en RENDO bereiden inmiddels een nieuwe actie voor. Dit project richt zich op iedereen die van plan is om een nieuw huis te bouwen. Om in aanmerking te komen voor de korting op een zonneboiler kunnen particulieren zich vanaf 1 september aanmelden bij de gemeente of bij de energiebedrijven Essent en RENDO.
Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden jaarlijks een besparing op van 150 tot 200 m3 gas en vermindert zo de uitstoot van het broeikasgas CO2. De verwachting is dat door de stijging van de energieprijzen het aantal zonneboilers verder zal toenemen.