Nieuws

Aantal geteste besmettingen is sinds vrijdag niet meer gestegen

Het aantal geteste besmettingen in de provincie Groningen is sinds vrijdag niet meer gestegen. Het aantal staat nu al een aantal dagen stabiel op 333. Ook het aantal van 71 ziekenhuisopnames is sinds vrijdag niet meer gestegen. Het aantal overleden coronapatiënten in de provincie staat nu op 14. Dat meldt de GGD Groningen.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen: Groningen heeft laagste besmettingsgraad van Nederland
GGD Groningen: Groningen heeft laagste besmettingsgraad van Nederland

“Het aantal vastgestelde besmettingen is al enkele dagen onveranderd, op grond waarvan we kunnen stellen dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te stabiliseren”, aldus de GGD in een persbericht. “Niet uit te sluiten is dat de komende dagen/weken nog nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld en blijft grote waakzaamheid geboden.”

Testen van zorgmedewerkers
In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn de afgelopen zes weken in totaal inmiddels 1.424 zorgmedewerkers van buiten de ziekenhuizen getest, waarvan 91 positief. Deze medewerkers krijgen het advies thuis te blijven, waarmee het besmettingsgevaar binnen de zorginstellingen zo goed mogelijk wordt beheerst. Afgelopen week zijn in totaal 188 personen getest op de testlocatie waarvan er 5 positief zijn bevonden (2,7%). “We zien het besmettingspercentage daarmee ook afnemen ten opzichte van de voorgaande weken”, zo stelt de GGD. 

Overigens heeft het UMCG inmiddels bijna 2.500 medewerkers getest, waarmee het aantal geteste zorgmedewerkers in de UMCG-teststraat totaal inmiddels rond de 4.000 zorgmedewerkers voor onze provincie bedraagt.

Landelijke cijfers
In het hele land zijn nu 38.416 besmettingen en dat zijn er 1.881 meer dan afgelopen vrijdag. Het aantal ziekenhuisopnames steeg in vier dagen met 328 naar 10.609. Het virus kostte tot dusver zeker aan 4.566 mensen het leven en dat zijn er 277 meer dan vrijdag. Door Koningsdag kan het wel zijn dat cijfers pas later worden doorgegeven en dat het aantal overlijdens en mogelijk ook ziekenhuisopnames daarom op woensdag ineens een stuk hoger kunnen liggen.