nieuws

31 jul 2015, 10:10

Aandacht rond Groningse ‘kruisgrijper’ leidt tot Kamervragen

Aandacht rond Groningse ‘kruisgrijper’ leidt tot Kamervragen

De aandacht rond de man die de Groningse journaliste Rosa Timmer in haar krijs greep, heeft geleid tot Kamervragen. Het moet in de toekomst mogelijk zijn om sneller aangifte te doen van aanranding, zo vinden VVD en PvdA.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rosa Timmer werd een paar weken geleden in een horecagelegenheid in Groningen in haar kruis gegrepen en wilde daarvan aangifte doen. De politie liet haar echter weten dat ze twee weken bedenktijd kreeg om de gevolgen te kunnen overzien. Timmer wilde juist wel meteen aangifte doen en zette haar verhaal op papier  in het Dagblad van het Noorden.

De media gaf de zaak veel aandacht en uiteindelijk toonde de politie een foto van de verdachte op internet. De man gaf zichzelf binnen enkele uren aan.

De VVD en de PvdA vragen nu om opheldering bij Ard van der Steur, minister van Justitie. Zij willen weten waarom er bedenktijd gegeven wordt. Het moet volgens hen mogelijk zijn om meteen aangifte te kunnen doen.

Rosa Timmer liet op haar Facebookpagina blij te zijn dat alle aandacht heeft geleid tot de Kamervragen. “Dat betekent dat duizenden zedenslachtoffers per jaar in Nederland nu eindelijk eens serieus genomen worden. Het is tijd dat er structureel iets verandert voor alle zedenslachtoffers”, aldus Timmer.