nieuws

30 aug 2001, 00:12

A-Kerkhof middelpunt van grote manifestatie Gay-markt op 1 september

Groningen krijgt opnieuw, voor de tweede keer, een gay-markt. Vorig jaar werd bij wijze van proef voor het eerst zo’n markt gehouden, die zo’n succes was, dat werd besloten er een traditie van te maken. Een van de onderdelen is een benefietdiner.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de dag van de Gaymarkt, 1 september a.s., vindt er een benefietdiner plaats ten bate van Humanitas. Dit diner wordt gehouden in de Grunneger Sproak tussen 18.00 en 21.00 uur. Tijdens het eten zullen de aanwezigen vermaakt worden door Katja, de Groningse cabaretiere bekend van het theaterdinerrestaurant "De Twee Dames", en de vaste huispianist van de Grunneger Sproak. De opbrengst van het diner gaat naar Humanitas, meer in het bijzonder naar het Gasthuis Groningen (bestemd voor terminale patienten waarvoor verzorging in de thuissituatie niet langer mogelijk is) en het HIV/AIDS Steunpunt (waaronder ook het buddy-project valt). Kaarten kosten f.45,= , maar meer mag altijd. Daarmee gaat minimaal f.15,= per deelnemer naar het goede doel. Kaarten zijn tot 29 augustus alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via Humanitas Groningen, tel: 050-3120633, en Bite me, A-kerkstraat 20.
Katja presenteert tevens het middagprogramma (van 14.00 uur tot 18.00 uur). Op het programma staan optredens van Zangzaad, Hommeles, het Gemengd Dameskoor en de Lesbians Unlimited. Step In zal zorgen voor dans op straat en de nieuwste ondermode zal geshowd worden. Daaromheen presenteren Groningse homo- en lesbo-organisaties op o.a. het gebied van sport, cultuur en vrije tijd zich op een infomarkt.
Vanaf 21.00 uur is er op straat livemuziek van Sandra & Co. De A-Kerkstraat zal daarmee tot 24.00 uur het swingende middelpunt van Groningen zijn, daarna wordt het feest tot 03.00 uur in Bite Me voortgezet. Meer informatie is te vinden op: www.homogroningen.nl/gaymarkt