nieuws

22 mrt 2013, 09:09

538 voor War Child vandaag op de Grote Markt

Radio 538 zendt vandaag uit vanaf de Grote Markt. Ze zijn daar om geld in te zamelen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. Voor het gemeentehuis staat de 538 studiotruck waar tot elf uur vanavond live radio wordt gemaakt. De actie werd gisteren op het Ebbingekwartier afgetrapt. Onder andere Direct, Shary-An en DJ Marco V. traden daar op. Burgemeester Rehwinkel heette radio-dj Edwin Evers vrijdagmorgen welkom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een week lang tourt 538 met een truck door Nederland. Doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de 28 miljoen oorlogskinderen die nooit naar school gaan. Omdat ze niet naar school durven, omdat ze kindsoldaat zijn, omdat ze gevlucht zijn of omdat de weg bezaaid is met mijnen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen – ondanks de oorlog – leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. Voor kinderen in een oorlogsgebied is een school een veilige plek waar ze vrienden kunnen maken. Als kinderen zich veilig voelen en er niet alleen voor staan, zitten ze lekkerder in hun vel. Onderwijs helpt zo letterlijk om de oorlog uit een kind te halen.

Tijdens de live-uitzending op de Grote Markt zijn ook nog een aantal optredens. Zo kan Groningen om 14.15 genieten van de Handsome Poets en treedt om18.15 uur ‘The Voice-winnares’ Leona Philippo op met het Metropole Orkest. Feest-DJ Ruud sluit de uitzending af vanaf tien uur.

De uitzending van 538 is te volgen via deze link.