nieuws

16 jun 2009, 09:09

PvhN: '50 jaar aardgasboringen heeft Groningen vrijwel niets gebracht’

Het aardgas heeft het Noorden vrijwel niets opgeleverd. Slechts na veel touwtrekken is indertijd het hoofdkantoor van de Gasunie in de provincie Groningen gevestigd. De vele miljarden aardgasopbrengsten zijn vervolgens door de diverse kabinetten besteed in met name de Randstad. Dat stelt de Partij voor het Noorden in een persverklaring. Deze partij betreurt de “festiviteiten” rond 50 jaar aardgas die dinsdag van start gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Al wat resteert in het Noorden zijn landschapsvervuilende boorinstallaties, bodemdalingen en af en toe een aardbeving en volstrekt loze beloftes van diverse kabinetten aan het Noorden.

De zeer gewenste zweeftrein is twee jaar geleden bijvoorbeeld verkwanseld, nadat hij door diverse kabinetten was beloofd.
De economische groei in het Noorden van de afgelopen 50 jaar is meer te danken aan de goede arbeidsmoraal van de Noorderlingen dan aan het aardgas.

Het bestuur en de Statenfractie Groningen van de Partij voor het Noorden zullen dan ook niet meedoen aan de festiviteiten rondom de herdenking van 50 jaar aardgas’, aldus fractievoorzitter Teun Jan Zanen van de Partij voor het Noorden.