nieuws

27 sep 2001, 00:12

4 Mijl van Groningen opent 14 oktober met allereerste Run for the Roses

Zondag 14 oktober 2001 zal de 15e editie van de 4 Mijl van Groningen plaatsvinden. Deze lustrumeditie belooft een zeer speciale te worden. Ter ere van dit lustrum wordt voor het eerst in Nederland de ‘Run for the Roses’ gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hierin werkt de 4 Mijl van Groningen nauw samen met het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Het doel van de Run for the Roses is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Door bemiddeling van de KNAU zijn de 4 Mijl van Groningen en KWF tot elkaar gekomen.
Het idee van “Run for the Roses” komt uit wielersport. Daar is het “Ride for the Roses” genaamd. Lance Armstrong heeft ”Ride for the Roses” geïntroduceerd. De 2-voudig Tour de France-winnaar is zelf een sporter die is teruggekomen op het allerhoogste niveau nadat bij hem kanker was vastgesteld. Via het organiseren van het fietsevenement “Ride for the Roses” heeft hij veel geld weten in te zamelen voor gericht kankeronderzoek. Ook in Nederland is de “Ride for the Roses” inmiddels georganiseerd. De Nederlandse editie van “Ride for the Roses” vond plaats onder auspiciën van het KWF. Doel van de “Ride for the Roses” is om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor kankeronderzoek. Dit gebeurt onder andere doordat prominenten (oud-wielrenners, Bekende Nederlanders) en fietsliefhebbers gezamenlijk de tocht rijden.
De doelstelling van ‘Run for the Roses’ is hetzelfde: via de 4 Mijl van Groningen zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dit gebeurt op een viertal manieren. Run for the Roses is vooral gekoppeld aan de bedrijvenloop. De deelnemende teams kunnen worden gekoppeld aan diverse Bekende Nederlanders en Bekende Groningers. Deze lopen de 4 Mijl van Groningen als lid van dit bedrijventeam. Bedrijven kunnen tegen betaling BN'ers adopteren. Op dit moment is KWF en de KNAU druk bezig om mensen te benaderen.