nieuws

16 aug 2009, 19:07

Rehwinkel al op 14 september in Groningen uit de startblokken

Peter Rehwinkel begint al op 14 september met zijn werkzaamheden in Groningen. Daarmee loopt hij al enigszins vooruit op zijn installatie als burgemeester en als opvolger van Jacques Wallage want zijn officiële installatie is pas vier dagen later.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De installatie van de heer dr. J.P. (Peter) Rehwinkel als burgemeester van Groningen vindt plaats op vrijdag 18 september 2009 tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad in De Oosterpoort. De vergadering begint om 19.30 uur in de grote zaal. Aansluitend aan de installatie, vanaf ongeveer 21.00 uur, vindt er in De Oosterpoort een ontvangst plaats waar iedereen kennis kan maken met de nieuwe burgemeester en zijn echtgenoot de heer drs. M.A. (Michel) Zeegelaar. Zowel bij de raadsvergadering als de ontvangst is iedereen van harte welkom.


Tijdens de buitengewone raadsvergadering zal Peter Rehwinkel door Commissaris van de Koningin Max van den Berg worden beëdigd. Aansluitend zullen de fractievoorzitters van alle politieke partijen uit de gemeenteraad hem toespreken. Daarna zal Peter Rehwinkel de stad voor het eerst toespreken als burgemeester van Groningen. De ministerraad stemde vrijdag 3 juli in met de voordracht van Peter Rehwinkel tot burgemeester van Groningen, nadat de gemeenteraad van Groningen hem op 15 juni unaniem als voorkeurskandidaat had voorgedragen.

Peter Rehwinkel is lid van de Partij van de Arbeid. Hij is momenteel burgemeester van Naarden en lid van de Eerste Kamer. Peter Rehwinkel begint op 14 september met zijn werkzaamheden in Groningen.