nieuws

09 mei 2001, 00:12

14.753 bezoekers op 11e Bevrijdingsfestival

Dankzij de ƒ 1,- entree die werd geheven, weet de organisatie dat 14.753 bezoekers afgelopen zaterdag het 11e Bevrijdingsfestival hebben bezocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is voor het eerst dat zo precies kan worden nagegaan hoeveel mensen er zijn geweest. Eerder uitgesproken verwachtingen van 40.000 bezoekers waren vooral gebaseerd op schattingen van voorgaande jaren, waarbij immers sprake was van ruim 35.000 bezoekers. Toch heeft de organisatie de indruk dat er meer mensen waren dan vorig jaar, zodat ons slechts de conclusie rest dat het moeilijk blijkt te zijn om een goede schatting te maken van het aantal bezoekers. Ondanks de tegenvallende temperatuur is de organisatie dus tevreden over het aantal bezoekers van dit evenement.
Dit jaar werd het festival voor het eerst op de Draf- en Renbaan in het Stadspark in Groningen georganiseerd. Deze locatie is de organisatie erg goed bevallen. De gesteldheid van het terrein was nog behoorlijk goed te noemen, dankzij het uitblijven van regen in de week voorafgaand aan het festival. Het is dan ook zeker de bedoeling om volgend jaar het Bevrijdingsfestival opnieuw op de Draf- en Renbaan te organiseren. Wel hoopt de Stichting Vier 5 mei dat er voor volgend jaar maatregelen zullen worden getroffen om het terrein te verbeteren.
De samenwerking met brandweer en politie verliep uitstekend. Het festival verliep zonder noemenswaardige incidenten. De organisatie betreurt wel dat er te weinig damestoiletten beschikbaar bleken te zijn. Voor het overige liep het festival op rolletjes.