innovatie

13 mrt 2018, 10:10

Zes Noorderpoort-studenten naar finale Skills Heroes

Zes Noorderpoort-studenten naar finale Skills Heroes

Zes studenten van Noorderpoort hebben zich in vijf verschillende vakgebieden geplaatst voor de finale van Skills Heroes. De finales van deze vakwedstrijden voor het mbo worden georganiseerd van 15 tot en met 17 maart 2018 in Overijssel. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eric Jansen (Gastheer), Martijn Diehlman (Autotechnicus), Erik Bontsema & Miguel Lourenço (Mechatronicus), Lyon Ottinga (Verpleegkunde) en Joey Venema (Fietstechnicus) nemen het tijdens Skills The Finals op tegen tal van andere finalisten van mbo-scholen uit heel Nederland. Parallel aan de finales worden in verschillende beroepsgroepen nog halve finales georganiseerd, dus er bestaat een kans dat nog meer Noorderpoorters zich plaatsen voor de finales.

Vanuit Noorderpoort gaan zes bussen met daarin 350 studenten en docenten naar Skills The Finals, om hun medestudenten van Team Noorderpoort aan te moedigen. Maar liefst 19 studenten van Noorderpoort in 16 verschillende vakrichtingen zijn geplaatst voor halve finale, waarvan ook al een aantal voor de finales. Zaterdagavond is bekend wie de nationale kampioenen zijn en door mogen naar de Europese kampioenschappen in Boedapest in oktober.

Kweekvijver voor talent

Er worden een kleine zestig mbo-finales georganiseerd waar 650 talentvolle mbo-studenten strijden om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. Daarmee is Skills The Finals een belangrijke kweekvijver van jonge talenten voor de arbeidsmarkt.