innovatie

15 okt 2001, 00:12

Zernike College computerschool van het jaar 2001

Opnieuw een zeer eervolle onderscheiding voor het Groningse Zernike College. Deze school is door de staatssecretaris uitgeroepen tot Computerschool van het Jaar 2001. Het is al de tweede keer dat de belangrijkste ICT middelbare school van Groningen ook landelijk zo’n erkenning krijgt. De ontwikkeling van Groningen tot ICT stad blijkt dus ook door het voortgezet onderwijs te worden gedragen en gestimuleerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de RAI in Amsterdam zijn deze week de computer-van-het-jaar prijzen 2001 primair en voortgezet onderwijs uitgereikt door de staatssecretaris van onderwijs, mw. Karin Adelmund. Voor de tweede keer kreeg het Zernike College de prijs van 7500 gulden toegewezen vanwege de inzet van informatie en communicatietechniek (ICT) in het onderwijs. De jury was van mening dat de school met het laptopproject in de basisvorming van de Montessoristroom een grote stap heeft gezet om ICT in het leerproces een prominente plaats te geven. Ook het gebruik van een elektronische leeromgeving waardoor het leren thuis en op school met elkaar verbonden wordt kreeg speciale aandacht. Alle 70 leerlingen van de laptopklassen waren uitgenodigd voor de speciale uitreiking die werd opgeluisterd door de popgroep Romeo.
Vanaf augustus 2000 wordt aan twee brugklassen en een tweede klas onderwijs gegeven door een team docenten die onder leiding van Henk de Vries zich verder bekwamen in onderwijs waarin computers een prominente rol spelen.