innovatie

20 feb 2018, 10:10

Yspeert advocaten: juridische academies voor ondernemers

Yspeert advocaten: juridische academies voor ondernemers

Yspeert Advocaten breidt dit jaar haar ‘juridische academies’ voor ondernemers uit. Dat is een manier om hen tijdens informatieve sessies op de hoogte te stellen over actuele kwesties rond regelgeving. Twee jaar geleden startte het advocatenkantoor met deze academies, en deze blijken te voorzien in een duidelijke behoefte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Yspeert advocaten - met vestigingen in Groningen, Drachten en Emmen -merkt althans een toenemende vraag naar haar juridische academies bij het bedrijfsleven.

 

Volgens manager marketing en communicatie, Martine Hamminga-Millet, is er sprake van een opvallende stijging in de aanvragen ten opzichte van 2017.

 

‘In 2016 hebben we er voor gekozen om laagdrempelige juridische sessies structureel aan te bieden om het ondernemers gemakkelijk te maken kennis te nemen van (veranderende) wet- en regelgeving.  Nu, begin 2018, merken we dat steeds meer ondernemers uit Noord-Nederland ons actief benaderen om hen bij te praten en mee te nemen in de gevolgen van aangepaste wet- en regelgeving'.

 

Een voorbeeld van een actueel thema is volgens haar de nieuwe privacywet- en regelgeving die 25 mei 2018 van kracht wordt, de AVG. ’Wij krijgen elke dag wel een hulpvraag van een ondernemer die hier iets mee moet’, aldus Hamminga.

 

Voor 2018 heeft Yspeert daarom haar academies uitgebreid met in-company academies en juridische workshops. Ze zijn er niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor woningcorporaties, zorginstellingen, of (semi) overheid.