innovatie

12 dec 2007, 09:09

Wint Kamerlingh Onnes de ‘LerenOndernemenPrijs 2007’?

Voormalig TMF-presentatrice Miljuschka gaat na een korte toespraak van minister Plasterk op woensdag 12 december de Leren Ondernemen Prijs 2007 uitreiken. De uitreiking is een spektakelevenement met muziek, een flitsende presentatie van een succesvolle jonge ondernemer en een lasershow. Genomineerde scholen presenteren zich in een professionele videoclip.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vestiging Kamerlingh Onnes van het Reitdiep College in Groningen is genomineerd met vier leerlingbedrijven. KLOK beheert de schoolkantine; LEGO is de technische dienst voor licht en geluid tijdens evenementen op school; GIMP geeft voorlichting over gezond leven en SKIP geeft computercursussen aan ouderen uit de omgeving van de school. Leerlingen uit bijna alle jaarlagen runnen deze bedrijven.

Op de website van ‘Leren Ondernemen’ presenteert de school zich, net als de andere genomineerden met een professionele video over de bedrijven.

Minister Plasterk zal de aanwezigen toespreken en zal een succesvol product van een jonge ondernemer/ontwerper in ontvangst nemen. Drie winnende scholen (uit het voortgezet, middelbaar beroeps- en hoger onderwijs) gaan met een prijs van €3000,= naar huis.

De Leren Ondernemen Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan scholen die projecten of programma’s uitvoeren om leerlingen en studenten te stimuleren ondernemend te zijn of ondernemer te worden. De prijs is in het leven geroepen door het partnership Leren Ondernemen, een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij de uitreiking zijn alle partners die participeren in Leren Ondernemen aanwezig.

In totaal zijn veertien scholen genomineerd uit alle sectoren in het onderwijs. Zij zullen allen aanwezig zijn bij de uitreiking en zich presenteren via videoclips van hun ondernemende projecten.