innovatie

23 mrt 2014, 10:10

Winschoten krijgt gratis wifi in binnenstad

Draadloos internet in de binnenstad van Winschoten wordt een feit: het college van B en W heeft ingestemd met een voorstel daarover. Het plan is onderdeel van het actieprogramma ‘Versterking Binnenstad Winschoten’, dat Winschoten als winkelstad
klaar maakt voor de toekomst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er kunnen nu afspraken met een aanbieder van draadloos internet gemaakt worden om de WifiSpots in mei geïnstalleerd te hebben. Gratis wifi is dan beschikbaar voor iedereen in het ‘kernwinkelgebied’ van Winschoten. Onder het kernwinkelgebied vallen de Langestraat, het Rond, het begin van de Torenstraat en een gedeelte van de Venne.

 

Wie gebruikt maakt van het gratis draadloze internet, komt terecht op de startpagina van Winschoten24. Hierop is gemakkelijk te vinden welke winkels er in Winschoten zijn, waar ze te vinden zijn en welke aanbiedingen er zijn. Dit maakt Winschoten als koopstad aantrekkelijker voor Oldambtsters maar vooral ook voor publiek dat minder vaak in Winschoten komt.

 

Vooral voor de Duitse bezoekers is het handig: Nu moeten zij nog gebruik maken van roaming, wat extra kosten met zich meebrengt. Met gratis wifi kunnen zij die kosten besparen.

 

Het netwerk van WifiSpots is flexibel: het is eenvoudig uit te breiden naar een groter gebied als daar in de toekomst behoefte aan blijkt te zijn. Winschoten heeft haar ogen op de toekomst gericht en maakt van winkelen weer meer een beleving