innovatie

24 apr 2014, 09:09

Winnend Eekels schenkt prijs aan Hanze Foundation

Onlangs heeft Eekels met een ingenieuze technische innovatie in de scheepsvaart de TBI innovatieprijs 2013 gewonnen. Aan de prijs was een geldbedrag gekoppeld dat aan een goed doel geschonken mocht worden. Eekels heeft ervoor gekozen dit bedrag te schenken aan het Care4Kenya project van de Hanze Foundation.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hendrik de Haan, algemeen directeur van Eekels, heeft woensdag een cheque t.w.v. € 10.000,-- uitgereikt aan Jan-Jaap Aué, dean Institute of Engineering van de Hanzehogeschool Groningen. Hij is blij met het geld. ‘Een fantastisch bedrag voor het Care4Kenya project; met dit bedrag kunnen we samen met studenten Engineering en de expertise van Eekels op de campus in Kenia een stap voorwaarts maken in een stabiele energievoorziening, aldus Jan-Jaap Aué.

 

De Hanzehogeschool Groningen en Eekels werken al jaren samen. Beide organisaties vinden het belangrijk dat jong technisch talent de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. De kennis wordt niet alleen binnen de muren van het opleidingsinstituut opgedaan, maar ook via stages en praktische opdrachten. Eekels levert jaarlijks een bijdrage aan het opleidingsprogramma van de hogeschool en neemt meerdere stagiaires en afstudeerders op in hun organisatie. Veel van Eekels medewerkers zijn alumni van de hogeschool en dragen bij aan de hoogwaardige kennis die Eekels naast installatiewerkzaamheden levert in Nederland en daarbuiten.