innovatie

03 jun 2014, 17:05

Windpark Delfzijl nu al goed voor windstroom voor 10.000 huishoudens

Windpark Delfzijl nu al goed voor windstroom voor 10.000 huishoudens

Het Windpark Delfzijl levert inmiddels windstroom voor tienduizend huishoudens. Dat meldt een woordvoerder, ter gelegenheid van een open dag die op 14 juni wordt gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veel eigenaren van windmolens openen één keer per jaar gratis hun deuren voor het publiek. Voor Eneco aanleiding om op zaterdag 14 juni de Eneco Omwonenden Dag te organiseren. Iedereen is dan tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom bij windpark Delfzijl Zuid-Oost.

 

Onder leiding van een deskundige medewerker van Eneco kan een kijkje genomen worden beneden in een windmolen. Bezoekers krijgen antwoord op al hun vragen over windenergie. Aanmelden is niet nodig. Parkeren kan op het terrein van het windpark, aan de Zomerdijk in Farmsum, via ingang Warvenweg

 

Het windpark bestaat uit 7 windturbines en is in 2006 geopend. Samen leveren deze windturbines voldoende windstroom voor ruim 10.000 huishoudens.

 

Wind is een van de belangrijkste duurzame energiebronnen.

Zo’n 45 procent van de duurzame elektriciteitsproductie wordt al opgewekt door windenergie. Het is een milieuvriendelijke manier van elektriciteitsopwekking waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. Het is ook nog eens de goedkoopste bron van duurzame elektriciteit.

 

De overheid heeft grote ambities voor het realiseren van windenergie in Nederland. Om het aandeel duurzaam in de totale stroomproductie van 4% nu naar 14% in 2020 te krijgen is windenergie onmisbaar. Met één windturbine wekken we voldoende groene stroom op voor 1600 tot 1800 huishoudens