innovatie

22 mei 2013, 21:09

Wie zijn de meest vernieuwende ontwikkelaars op het gebied van nieuwe media in Groningen?

Wie zijn de meest vernieuwende ontwikkelaars op het gebied van nieuwe media in Groningen? Het antwoord op die vraag wordt gegeven tijdens een bijeenkomst van de ForumMediaClub in Groningen op woensdag 29 mei.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de nieuwe ForumMediaClub op woensdag 29 mei tonen verscheidene local heroes hun werk aan het publiek.

De avond brengt onder meer kunstenaarscollectief WERC (dat bekend staat om haar geavanceerde ’mapping’ technieken), Sensu (marketing- & filmbureau met vele bijzondere concepten), New Music Labs (winnaar Interactive award met ‘augmented reality’-videoclip van Bløf), Marcel de Vries (prijswinnend kunstenaar die met Waanzin producties inventieve ‘nutteloze’ apparaten ontwikkelt), Alex Pitstra (filmmaker van o.a. het succesvolle Die Welt), FabLab (werkplaats voor digitale producties) en Chordify (gratis online muziekdienst waarbij eigen muziek wordt omgezet in akkoordenschema’s).

Als ‘import’-Groninger zorgt mediakunstenaar Keiichi Matsuda voor de uitsmijter van deze avond. Hij vertelt over het geavanceerde lichtspektakel, dat hij heeft ontwikkeld bij de uitvoering van Le Sacre 2.0 van het NNO. 

ForumMediaClub start om 20.00 uur in ForumImages. De entree bedraagt €10,- (studenten/CJP/65+/Stadjerspas: €7,50) en reserveren kan via 050 312 04 33.
ForumMediaClub: Made in Groningen
Woensdag 29 mei 2013, 20.00 uur
ForumImages, Hereplein 73, Groningen