innovatie

07 sep 2015, 10:10

Wethouder Van Keulen opent The Big Building

Wethouder Van Keulen opent The Big Building

Wethouder Joost van Keulen heft maandagochtend The Big Building geopend. Dat is een broed- en verzamelplaats voor startups In het oude pand van PostNL, achter het hoofdstation van Groningen. In het gebouw is nu ongeveer 4.000 vierkante meter beschikbaar voor startende bedrijven in bijvoorbeeld de creatieve en technologie-branche. Momenteel werken er zo’n honderd werknemers voor een tiental startups. Alle ruimte is vergeven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Joost van Keulen opende het pand door symbolisch een grote ‘G’ op een van de muren van het pand te spuiten. “Er is hier genoeg te doen. Heel veel geluk en maak er een succes van”, zei hij.

In het pand zitten bedrijven als Van Hulley, waar ze onderbroeken maken van oude overhemden, en het ontwikkelbedrijf Spindle, een startup van de succesvolle Voys-ondernemer Mark Vletter. Ook is advocatenkantoor Rein er gevestigd, net zoals Indietopia: een verzameling van game-ontwikkelaars. Daarnaast komen er straks tal van nieuwe bedrijven. Doel is om het pand te vullen met startups in verschillende stadia.

Uiteindelijk komt er in het gebouw zo’n 14.000 vierkante meter beschikbaar voor startups, zodra PostNL er helemaal uit is. Initiatiefnemers Nick Stevens en Ralph Steenbergen verwachten dat dat ook helemaal vol komt te zitten.

(Foto Jan Buwalda)