innovatie

22 mei 2014, 08:08

Wetenschappelijk symposium in Groningen over vorm van het Nederlands elftal

Wetenschappelijk symposium in Groningen over vorm van het Nederlands elftal

Het Sport Science Institute Groningen (SSIG) organiseert woensdagmiddag 28 mei  een symposium over voetbal, onder de titel de ‘Road to Rio’. Het symposium laat zien dat voetbal en wetenschap veel met elkaar te maken hebben. Er zijn lezingen over de thema’s fitheid, topvorm en organisatie van grote voetbaltoernooien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tevens wordt Football Science Groningen, als speerpunt van het SSIG, gelanceerd met als doel uitwisseling van kennis over voetbal verder te stimuleren. Het symposium vindt plaats in de Euroborg en begint om 13 uur.

In de aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië is dit een zeer actueel symposium. Vanuit wetenschappelijk en praktisch oogpunt worden belangrijke aspecten van de voorbereiding op een dergelijk groot toernooi belicht.


Oranje

‘Oranje op weg naar topvorm’ is het tweede thema van het symposium. Wouter Frencken, sportwetenschapper bij FC Groningen spreekt over de fysieke belasting en belastbaarheid van individuele spelers tijdens de korte voorbereidingstijd van het Nederlands elftal op weg naar het WK. Daaropvolgend, geeft voetbaltrainer Foppe de Haan adviezen over de beste manier om de individuele kwaliteiten van de spelers om te zetten in een optimale teamprestatie.