innovatie

14 aug 2002, 00:12

Welk Gronings bedrijf had i-mode primeur? En wat zijn de ervaringen van de gebruikers?

Onze berichtjes over activiteiten van Groningers voor i-mode blijken tot de verbeelding te spreken. Eerder deze week maakten we melding van een Gronings bedrijf dat haar internetveiling gereed heeft gemaakt voor i-mode. We meldden dat dat vermoedelijk de eerste Groningers waren die actief zijn voor i-mode. Vervolgens moesten we melden dan een ander bedrijf hen was voorgegaan, en nu blijkt nog weer een ander bedrijf al eerder actief te zijn voor i-mode. En bovendien heeft het Groningse bedrijf TMLC de site van het Groninger Museum al sinds juni bereikbaar gemaakt per i-mode.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het begon allemaal met het bedrijf NORROD dat claimde het eerste Groningse bedrijf te zijn met een site voor i-mode. Daarop kregen we een mailtje van Stadjer Klaas de Vries die zijn promotie-site voor artiesten al in mei geschikt had gemaakt voor i-mode. Nadat we dat eergisteren plaatsten krijgen we nu mail van een bedrijf dat al in april actief was met i-mode.
Heinrich Naumann van het Groningse bedrijf studenten.net mailt ons het volgende: ‘Ik wilde er eerder deze week eigenlijk niets over zeggen, maar nu begint het leuk te worden: wij waren NOG eerder! Met de Studente vh Jaar verkiezing, in april op de i-mode gezet.’ Ook TMLC was dus al actief voor i-mode. 'Wij zijn er bijzonder trots op om het Groninger Museum als eerste museum in Nederland toegankelijk te hebben gemaakt via I-mode. (per 18 juni j.l.', mailt men ons.
Uit deze reacties blijkt dat Groningse bedrijven dus al schoorvoetend actief worden wat betreft i-mode. Maar hoe staat het met de consument? Zijn er mensen die iets kunnen vertellen over hun ervaringen met i-mode en hun verwachtingen er van?! Mail uw reactie naar: info@gic.nl