innovatie

09 okt 2014, 10:10

Dialoogtafel: Onafhankelijke studie naar huizenprijs aardbevingsregio

Er komt nóg een onderzoek naar de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied in Groningen. De Dialoogtafel, een overlegorgaan, heeft aangekondigd zelf een studie daarnaar te laten uitvoeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldde Jan Kamminga, voorzitter van de Dialoogtafel, donderdag. In de Dialoogtafel overleggen verschillende partijen, waaronder het Rijk en lokale overheden, over de gevolgen van de gaswinning in Groningen.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken meldde woensdag dat uit onderzoek blijkt dat de prijzen van huizen in het risicogebied nauwelijks zijn gedaald. De Dialoogtafel heeft vraagtekens bij deze uitkomst.


,,De bewering van Kamp sluit niet aan bij de beleving van veel Groningers die juist wel het gevoel hebben dat hun huis minder waard is”, aldus Kamminga. Door zelf een onderzoek uit te laten voeren, wil de Dialoogtafel de Groningers het gevoel geven dat ze serieus genomen worden. ,,We willen vooral een signaal afgeven dat er alles aan wordt gedaan een duidelijk beeld van de woningmarkt te krijgen.”

De Dialoogtafel wil het onderzoek door onafhankelijk experts uit de regio laten uitvoeren. Binnen enkele maanden moeten de resultaten bekend zijn. Wie het onderzoek gaat uitvoeren, is nog niet bekend.