innovatie

11 jun 2015, 12:12

Wat is er allemaal te doen tijdens losbarstend Swingin’ Groningen?

Wat is er allemaal te doen tijdens losbarstend Swingin’ Groningen?

Fraaier weer had de organisatie zich niet kunnen wensen: ook wat dat betreft lijkt het er op alsof de 21ste editie van Swingin’ Groningen vanavond onder ideale omstandigheden van start kan gaan. Tot en met zaterdag a.s. is er op meerdere podia, maar ook in winkels, zeer veel te beleven voor zowel liefhebbers van muziek als voor liefhebbers van gezelligheid in de Groninger binnenstad. Hieronder enkele programma-onderdelen voor vanavond, maar veel meer, en de rest van het programma vindt u hier.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie is het beste Noord-Europese jazztalent?

 

Een internationale contest voor internationaal talent. De conservatoria van Denemarken, Zweden, Estland, Duitsland en Groningen vaardigen hun toppers af voor deze spannende muzikale wedstrijd. Begeleid door het Contest Trio, bestaande uit bassist Joris Teepe, pianist Jasper Soffers en drummer Chris Strik, laten jonge talenten ‘lichte muziek’ zich van hun beste kant zien. De winnaar krijgt de fel begeerde ‘Energizing Future Talent Award.’ Spannend voor zowel deelnemers als publiek. 

Spannende openingsavond: vanavond 11 juni


Giuseppe Doronzo Groningse finalist!Nog een nachtje slapen en dan openen we het festival met de “Energyzing Future Talent Contest”. Morgenavond strijden Karmen Röivassepp uit Denemarken, Selen Özan uit Zweden, Linda Kanter uit Estland, Matthis Rasche uit Duitsland en Giuseppe Doronzo uit Groningen om de “Energizing Future Talent Award”. Giuseppe won gisteravond in een spannende wedstrijd in Buckshot Café de finaleplek.

 

Vanavond halen deze studenten ‘lichte muziek’ alles uit de kast voor het winnen van de fel begeerde award.  Begeleid door het Constest Trio, bestaande uit bassist Joris Teepe, pianist Jasper Soffers en drummer Chris Strik. Check de website voor hun foto’s en bios’s van de finalisten. Kom kijken naar deze spannende muzikale wedstrijd in Newscafe The Club. De eerste finalist start om 19.30 uur. Kom vooral kijken en genieten van deze jonge talenten!

 

Optreden Dramali podium Waagplein: zaterdag 13 juni 14.30 – 15.30


In de vorige nieuwsbrief las je al dat Stadskabaal is verplaatst naar het podium op de Grote Markt; van 18.30 – 19.15 uur. Om 14.30 uur kun je nu op het Waagplein genieten van een optreden van Dramali met de Malinese Dra Dialla, zanger, gitarist en bespeler van de ngoni. Een harpachtig instrument die hij spannende, tranceverwekkende en  herhalende notenreeksten ontlokt. Dialla, die een verleden heeft in de Railband (met Salif Keita) en de band van Zani Diabate, laat zich terzijde staan door een band met Groningers en Friezen. Stuk voor stuk mensen met gevoel voor groove.

 

‘Swingen’ in de Zwanestraat

 

Op vrijdagmiddag 12 juni tussen 13.00-18.00 is het ‘swingen’ in de Zwanestraat. The Flageolettes zullen, al spelend door de Zwanestraat, Grote Kromme Elleboog, Stoeldraaierstraat en Oude Kijk in ‘t Jatstraat lopen en zo het winkelend publiek vermaken met veelzijdige jazzy muziek. Daarnaast verzorgen ze twee maal een optreden in de Zwanestraat naast de Part of Art.

 

Op zaterdagmiddag 13 juni kom je tussen 12.00- 17.30 Dixieland Crackerjacks tegen. Ook zij lopen al muziek makend door de bovenstaande straten en verrassen het publiek een paar keer die middag met een optreden in de Zwanestraat.