innovatie

25 sep 2017, 15:03

Wat is 5g? Masterclasses voor iedereen in Groningen

Wat is 5g? Masterclasses voor iedereen in Groningen

Voor alle geïnteresseerden in 5G, innovatie en technologie, houdt 5Groningen, het 5G project van de Economic Board Groningen (EBG), vanaf 17 oktober 5G Masterclasses in het eigen 5G Lab. Per masterclass is er ruimte voor maximaal 15 deelnemers; iedereen is welkom. De twee uur durende lessen worden gegeven door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Dit supersnelle internet biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden en kansen voor Internet of Things (IoT). De technologie is pas vanaf 2020 commercieel beschikbaar, maar binnen 5Groningen, een project van EBG, wordt nu al volop getest. Dit gebeurt in het 5G Lab in Groningen en op het platteland van Noord-Groningen: ’s werelds grootste rurale testveld voor toepassingen met 5G.

 

De 5G Masterclass is een leerzaam, interactief evenement. Iedere masterclass heeft een 5Ggerelateerd onderwerp dat wordt ingeleid door een expert, waarna er ruimte is voor vragen en inhoudelijke discussie over het onderwerp. Het evenement vindt eens per drie weken plaats op een donderdagmiddag (met uitzondering van 19 oktober) van 16:00 tot 18:00 uur. Enige voorwaarde voor deelname is dat geïnteresseerden zich van tevoren aanmelden.

 

Onderwerpen

 

Programmamanager 5Groningen Peter Rake trapt de reeks af met een masterclass over de wereld van 5G en wat de komst van dit supersnelle internet betekent voor de toekomst. De eerste drie volgende 5G Masterclasses staan ook al gepland:

 

Donderdag 9 november: 5G van innovatie naar realiteit, spreker: Jan van Dongen (Ericsson) Donderdag 30 november: IoT in de praktijk, spreker: Rudi Niemeijer (TCG) Donderdag 21 december: 5G kansen voor startups, spreker: Robbert Kelder (KPN)

 

Aanmelden

 

Wie bij de eerstvolgende masterclass wil zijn, kan zich aanmelden via www.5groningen.nl.