innovatie

18 jan 2018, 10:10

Volop activiteiten in UMCG tijdens e-Health Week 2018

Volop activiteiten in UMCG tijdens e-Health Week 2018

Tijdens de nationale e-Health Week, van 22 tot en met 26 januari, organiseert het UMCG verschillende activiteiten rond het thema technologische vernieuwing in de zorg. Zo zijn er dagelijks op verschillende tijden en locaties kenniscafés en komt er bij de centrale fontein in het UMCG een 'Oooh! Dat is dus e-Health!-wall of fame', waar mensen in videoboodschappen kunnen vertellen over hun eigen ervaringen met zorgtechnologie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het e-Health-event van het UMCG is bedoeld voor een breed publiek: van patiënt tot naasten en mantelzorgers en van zorgprofessional en ondernemers tot ontwikkelaars en creatievelingen met innovatieve ideeën. Tijdens de kenniscafé kunnen zij in gesprek met mensen die e-health toepassingen ontwikkelen, gebruiken of onderzoeken.

Bij de fonteinpatio kun je van maandag tot en met donderdag korte videoportretten bekijken over de menselijke kant van e-health. Welke technologie gebruik je zelf bij gezondheid of ziekte? Deze verhalen krijgen een plek op de 'Oooh! Dus dat is e-health!-wall of fame' in de Fonteinpatio van het UMCG.

Programma (op aanmelding, max 40 deelnemers per kenniscafé):

Beeldbellen: bekostiging - Ma 22 jan 12:00 - 13:00 uur Tuincafé Beatrixoord

Connecare Asthma/COPD app: privacy - Di 23 jan 15:00 - 16:00 uur Personeelsrestaurant UMCG

WeHelpen: implementatie - Wo 24 jan 14:30 - 15:30 uur Personeelsrestaurant UMCG

Technologie om zelf je gezondheid te meten: ethiek - Do 25 jan 16:00 - 17:00 uur Ronde Zaal UMCG

Aanmelden kan via deze link