innovatie

31 okt 2014, 11:11

Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde door Neckermann op Lanzarote

Reisorganisatie Neckermann vliegt komende winter elke zaterdag naar Lanzarote vanaf Groningen Airport Eelde. Door de grote vraag naar dit populaire Canarische eiland is een uitbreiding naar deze regionale luchthaven een logische stap.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eerste vlucht die vertrekt op 1 november is nagenoeg volgeboekt. “Naast Gran Canaria en Tenerife die reeds aangeboden worden met vertrek vanaf Groningen is er veel vraag naar Lanzarote vanuit de noordelijke provincies. Dit heeft ons doen besluiten om dit populaire Canarisch eiland daarvandaan aan te bieden” aldus Reinoud Koot,  manager capacity, yield & contracting bij Neckermann.

“Het helpt natuurlijk ook mee dat we op zaterdag vliegen dat maakt het makkelijk om een volle week te boeken, ook voor families met schoolgaande kinderen tijdens de vakantieperiodes”.

 

Lanzarote is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire van de Canarische eilanden. Steeds meer Nederlanders zijn gecharmeerd van het meest noordelijke vulkanische eiland met zijn vriendelijke architectuur. De beroemde architect César Manrique heeft geprobeerd zoveel mogelijk het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gebouwen niet hoger mogen zijn dan vier verdiepingen en wit geschilderd. Daarnaast biedt Lanzarote bijzondere natuur en een prachtig nationaal park wat bestaat uit verschillende vulkaankraters.
 
Voor mensen uit de noordelijke provincies biedt Groningen Airport Eelde veel voordelen, ten opzichte van de hoofdluchthaven van Nederland, Schiphol, voor mensen uit de noordelijke provincies. Veel klanten, die vanaf een regionale luchthaven vertrekken vinden het prettig dat ze dichtbij kunnen parkeren en genieten van het gemak van een kleine luchthaven met korte afstanden, weinig wachtrijen en de snelheid waarmee de koffers weer op de bagageband verschijnen.